Respekt skautům a o skautech

Všude chtějí skauty, tak zní titulní slogan nejnovějšího čísla časopisu Respekt, mnohem dříve ale zbloudilé oko upoutá obálka se dvěma skauty, kteří se brodí pylovým nánosem. Jestli jste stejně zvědaví jako jsem byl já, o čem to tam vlastně píší, a nejraději byste si číslo koupili, jenže nemáte 45 Kč nazbyt, letmo vám popíši, oč tam běží.

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtyřstránkový článek s barevnými fotografiemi v úvodu vypočítává slavné osobnosti tuzemské i zahraniční, kteří mají co do činění se skautskou organizací. Zbytek článku je odpovědí na otázku, kterou Respekt klade méně či více známým skautům: čím to, že lidé, kteří strávili dětství vázáním uzlů a spaním v lese, jsou v dospělosti tak často úspěšní?

Téměř všichni dotazovaní se shodli na pár bodech. Stručně a jasně, skaut naučí týmové spolupráci, vštípí hodnoty, vychová k zodpovědnosti. Nebo se o to aspoň snaží. Ale i tak to za to stojí.

P.S. V článku se také zmiňují o problému naplnění kapacit a nedostatku vedoucích oddílů ve větších městech, některé děti dokonce musejí čekat na pořadníku. Pokud jste tedy rodič dítěte, které do skautu nechodí, uvědomte si, jakou vám náš oddíl přináší šanci, a dítě klidně přihlašte.

 

Tento záznam byl publikován v Veřejné . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *